maandag 22 november 2010

Het lek en andere dingen....

Nadat vorige week allerlei mensen zijn langs geweest ivm het lek kwam donderdagmiddag eindelijk de man waar ik met smart op zat te wachten:de loodgieter.En na een half uurtje was het leed geleden...

Een groot gat en een nieuw expansiebochtje..

Er is ook nog een gat lager in de muur,gaten kun je nooit genoeg hebben tenslotte!

De wasmachine draait weer volop,maar de kast kan nog niet op z'n plaats...de muren zijn nog veel te nat.En aangezien we geen zwammen willen kweken moet de boel eerst maar drogen.Eigenlijk ben ik allang blij dat ik weer kan wassen,en het had allemaal veel erger kunnen zijn als al het water langs de muur in de woonkamer was gaan lopen.
Gelukkig is dat niet gebeurt.
Vrijdagmiddag was ik vrij en wilde ik graag eens wat leuks gaan doen,ik moest alleen nog even langs de apotheek om eczeemzalf af te halen.Het was al wat lastig om een recept op tijd te krijgen,want dat moet opeens twee dagen van te voren aangevraagd worden ipv een dag van te voren....Maakt niet uit,zo gebeurt zou je zeggen.
Dat liep even anders...ik trok nummertje 62 uit de automaat en nummer 55 was aan de beurt.Een half uur later had ik m'n zalfjes....dacht ik.Want er zat gewoon een handcreme in het zakje,en dan ook nog een merk waar ik gegarandeerd uitslag van krijg.Dus even langs de doktersassistente....na een half uur uitleggen dat ik hier niet zo veel aan had gaf ze toe dat ze een fout recept had uitgeschreven.Goed,kan gebeuren,we zijn allemaal maar mensen...en in dit geval was het maar een zalfje natuurlijk. Assistente liep gelukkig heel daadkrachtig met me mee een deurtje verder en liep in de apotheek meteen door....waarop ik de volle laag verwensingen van een mevrouw naar m'n hoofd kreeg omdat ik nog niet aan de beurt was.De apothekersassistente had geen moeite om boven mevrouw uit te komen en riep me bij zich.Ik kreeg m'n geld terug en een nieuw recept...maar ik moest wel opnieuw een nummertje trekken en achterin de rij aansluiten.Dat was het moment dat ik een beetje kriegel werd,en ik vroeg of ik die zalf niet gewoon NU mee kon krijgen...foutje van mij dus.Assistente wees streng met haar vinger naar de nummertjesautomaat en zei nogal bazig dat ik op mijn beurt moest wachten en blablabla.Oke dan,na 40 minuten kon ik mijn receptje dan eindelijk aan de balie afgeven en werd mij verteld dat de zalf niet voorradig was....komt u maandag maar "even" terug!GRRRRRR!!!!De stoom kwam uit m'n oren,het was inmiddels half vier en mijn leuke middag kon ik wel op m'n buik schrijven natuurlijk.Meer dan anderhalf uur op pad voor een zalfje...wat er niet was!
Maar niet getreurd,zaterdag was het prachtig weer en maak ik er alsnog een mooie dag van...ik koop een denneboompje in het tuincentrum.

"Nou Jose,ik weet dat het crisis is,maar is DIT onze kerstboom voor dit jaar?"

Nee hoor Jakko,ik wil wat wintersfeer in de tuin,en daar is dit boompje wel leuk voor.Met lekkere veenbesjes voor de vogeltjes erin.

Nog meer kleurtjes,daar wordt je gewoon weer blij van

En rood op de tuintafel,rood is een mooie winterse kleur vind ik.

De eerste vogeltaart staat ook weer klaar,als ik de voorspellingen mag geloven kunnen de vogeltjes eind deze week wel wat eten gebruiken.
Als het buiten na een middagje rommelen wat frisser wordt ga ik binnen verder.

Ik "plak" wat sinterklaas afbeeldingen op een chocomel-kan met bijpassende bekertjes

En mijn rekje krijgt een sint-sfeer...wat speculaasvormpjes,bekers,en potten met strooigoed en taai-taai...en een krijtbord-verlanglijst,maar daar staat nog niks op want ik heb eigenlijk alles wat ik wil,hahaha.

Het paard van de sint,wel zelf gemaakt maar niet zelf bedacht...ik zag hem ergens op het net voorbijkomen maar ik weet niet meer waar.Dit is dus een nepper,want het origineel moest je zelf in elkaar zetten en ik heb het met een kant-en-klaar handpopje gedaan.Het origineel is echt mooier,maar ik ben nou eenmaal niet handig genoeg om zo'n paardje in elkaar te naaien.

In de gang komt een schoen-zet-matje,maar Jenske is er vanaf dat moment niet vanaf te slaan...of zit ze gewoon op sinterklaas te wachten?

maandag 15 november 2010

Soms zit het mee,soms zit het tegen....

En nu zit het tegen...sinds vorige week hebben we een lekkage boven in de kastenkamer.Is dat erg? Nou,er zijn ergere dingen natuurlijk maar het geeft een hoop gedoe....om te kijken hoe erg het was moesten er kasten versleept worden die dan weer gigantisch in de weg staan op een plek waar ze niet horen.En ik kan mijn wasmachine niet meer gebruiken.Zien jullie die uitpuilende wasmand al voor je? Morgenochtend vroeg komt er iemand een filmpje van de leiding maken en hopelijk wordt het dan meteen gerepareerd.De meneer die er afgelopen woensdag was om alles te bekijken heeft al verteld dat er dus wel in de muur gehakt gaat worden.Joepie! Dat wordt weer stofhappen en flink soppen als dat gedaan is.Om het maar niet te hebben over de muren opnieuw witten en zo.Ach,ik ben al blij als alles gerepareerd is en ik mijn wasjes weer kan draaien.Echt,ik heb me nog nooit zo verheugd op de was doen!Heb ik dus toch nog iets leuks om naar uit te kijken,hahahaha!
Jesper heeft helemaal niks met wasjes en lekkages,hij heeft wel andere dingen aan zijn hoofd....

Zoals gluren naar de achterburen,gaat lastig hoor door zo'n schutting..

beetje spelen....

luieren in zijn mand,en zich afvragen wanneer het nu eens etenstijd is...

"Stom van me zeg! Zit ik hier weer een uur te vroeg in die keuken...ik kan echt niet aan die wintertijd wennen...en mijn maag al helemaal niet!"

"Dan maar vast mijn handen wassen voordat ik aan tafel ga..."

"Poeh,duurt lang hoor zo'n uur als je trek hebt..."

"Hehe,eindelijk zeg...'t is even wachten maar dan heb je ook wat!"